Mijn eerste blog

Als ik om me heen kijk, op pagina’s van andere ondernemers, zie ik overal blogs. Daar moet toch een bepaalde kracht vanuit gaan. En ze zeggen niet voor niets: ‘wie schrijft, die blijft’. Dus moet ik er ook maar aan gaan geloven… en zie hier: mijn eerste blog.

Maar ja… besluiten is 1 ding, doen is een ander ding. Want waar moet je over bloggen? Wat vinden mensen leuk om te lezen?

Aangezien ik nog niet echt gestart ben, kan ik nog niets schrijven over klanten die ik heb geholpen of werkzaamheden die ik heb gedaan. Dat valt af….

Ik kan wel schrijven over wat ik aan het doen ben, in aanloop naar de echte start. Weet je? Dat ga ik doen!

Ik begin maar gewoon bij mijn beslissing om Pluk te starten.

Al een tijdje kriebelde het gevoel: ik wil een nieuwe uitdaging. Tja… dat is natuurlijk leuk, maar wat zoek je dan? Daar had ik niet 1-2-3 een antwoord op, maar de zoektocht was begonnen!

Ik heb goed rondgekeken en ben vooral veel dingen tegengekomen die ik niet wilde. Dat schoot niet echt op, maar in ieder geval kon ik die doorstrepen.

Zelfs ’s nachts zat ik af en toe aan mijn computer om personeelsadvertenties door te spitten. En steeds weer probeerde ik me in die baan voor te stellen. Maar de echte klik kwam niet.

Tot ik een (jawel!) blog tegenkwam over het VA-schap. Eerst dacht ik: ‘Wat is dat nou weer?’.  Maar na wat lezen en doorklikken, kreeg ik een steeds beter gevoel. Misschien… wie weet… is dit wel iets….

Maar ja…. Als je al 20 jaar hetzelfde doet, is zo’n stap wel een hele lastige. Zeker omdat het om een eigen onderneming ging en alle zekerheid van mijn vaste baan daarmee weg zou zijn.

Dat heeft wel wat slapeloze nachten opgeleverd.

Toch heb ik de knoop doorgehakt en heb me aangemeld voor de opleiding Online Business Support. En toen ging er een wereld voor me open….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *